Wedstrijdverslagen door webbeheer AWC Wijchen

02-10-2016:

GOES OVERKLAST AWC

Het bezoekende Goes overklaste AWC volledig. In de duels waren de gasten uit Goes de sterkere, maar tactisch, doelgericht, felheid, samenspel en ook op de andere aspecten die het voetbal zo mooi maakten, staken de gasten ver boven de elf van trainer Remko Bicentini uit. De uiteindelijke 0-4 was dan ook een terechte uitslag.

AWC begon dramatisch aan de wedstrijd. Na 1 minuut en 6 seconden hadden de gasten er al een achter doelman Dennis de Koning liggen. Een te zachte terugspeelbal van Idar Kramer was direct een prooi voor de spits van Goes. Steve Schalkwijk wist er wel raad mee. Schalkwijk was 6 minuten later dichtbij een tweede treffer. Balverlies van Idar Kramer bracht de spits , na het omspelen van Dennis de Koning voor een leeg doel. Maar nu faalde de spits volkomen. In de 8e minuut voorkwam Kramer nog een doelpunt, door een ingeschoten bal tot corner te koppen.
Na 10 minuten kreeg AWC de kans om langszij te komen. Jeffrey Tangerink zette Lennart Nieuwenhuis aan het werk. Deze passeerde zeer gemakkelijk zijn tegenstander, maar zijn inzet werd door de Goese doelman in eerste instantie tegengehouden, waarna Fren Stevens net een stap tekort kwam om alsnog te scoren. De bezoekers bleven de betere ploeg en kwamen zodoende nog voor de rust op 2-0. In de 38e minuut kreeg Goes een corner. Een kort tikje op Mart de Kroo, die de bal voortreffelijk verlengde op aanvoerder Teun Rentmeester, die vakkundig afrondde. Vlak voor de rust kreeg AWC nog twee goede kansen om de ruststand wat draaglijker te maken, maar Lennart Nieuwenhuis en Daan Paau hadden hun vizier verkeerd gericht.

Na de rust begon AWC fel. Een schot van Daan Paau ging rakelings over. Maar daarna was het alweer gedaan en namen de gasten het heft weer in handen. Na 7 minuten scoorde Teun Rentmeester voor de tweede maal. Daarna probeerde AWC nog het tij te keren. Gijs de Kleyn testte nog een keer doelman Dennis Uyl.
Ook een eretreffer was AWC niet gegund. Eerst mocht Nicky van de Groes , na een dieptepass van Hesdey Suart alleen op de doelman afgaan, waarna Suart ook nog Hamdi Tasci alleen voor de keeper zette, maar beide malen liet Dennis Uyl zien dat hij best goed kan keepen.
Tussen de bedrijven door zette Francis Kabwe Manengela de eindstand van 0-4 op het scorebord.

Op 9 oktober 2016 speelt AWC op sportpark de Eendracht in Nijmegen tegen de amateurs van NEC. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Scoreverloop: 1. Steve Schalkwijk 0-1, 38. Teun Rentmeester 0-2, 52. Teun Rentmeester 0-3, 86.  Francis Kabwe Manengela 0-4

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer ( 46. Joost Loeffen), Wiebe Veltmaat, Lennart Nieuwenhuis, Fren Stevens (69. Hamdi Tasci), Hesdey Suart, Jeffrey Tangerink, Rico Timmermans, Daan Paau ( 75. Jim Toonen), Gijs de Kleyn