Fundashon Bicentini

De Fundashon Bicentini is een stichting die zich op de Nederlandse Antillen inzet om het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren te bevorderen.

Ieder jaar vallen er veel jongeren uit in het onderwijs. Ze behalen geen startkwalicatie en hun kansen op de arbeidsmarkt zijn van begin af aan erg zwak. Achter de schooluitval kan een scala aan problemen spelen: het kan typisch leeftijdsgebonden problemen betreffen, maar ook (lichte) criminaliteit, psychosonciale problemen en/of druggebruik.

De Fundashon Bicentini gaat voor het de werkwijze van Playing for Succes. Daar komen in de stadions van tientallen topvoetbalclubs, top- cricketclubs en andere sportverenigingen jeugdigen samen om in de omgeving van hun sporthelden de draad weer op te pakken op weg naar een succesvol toekomstperspectief. Ze krijgen onderwijs en hulp in het zoeken naar betaald werk of een stage.

De Fundashon Bicentini ondersteunt lokale partners op Curaçao bij de ontwikkeling van een maatschappelijk relevante project. Het programma is omgeschreven naar een op Curaçao toepasbaar model. Het centrale doel is het, door middel van sport, creëren van een herkansing voor voortijdig schoolverlaters en risicoleerlingen op scholing en werk en het bevorderen van een succesvolle integratie in de samenleving.

Wordt donateur!

Wij verwelkomen je graag als donateur van de Fundashon Bicentini. Als donateur draag je bij aan onze activiteiten om het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren te bevorderen. De focus ligt hierbij op kansarme en bijzondere kinderen. Uniek voor de Antillen is dat de sportactiviteiten in combinatie zijn met onderwijs, zorg en buurt. en zorg jij er samen met ons voor dat deze kinderen kunnen blijven sporten en spelen.

Ja, ik wil graag donateur worden van de Fundashon Bicentini!

 

Naam 
Fundashon Bicentini             
Adres De Gamert 24-19
Postcode 6605 WH Wijchen
Telefoon 024-3234160
Website www.bicentini-foundation.org
E-mail info@bicentini-foundation.org


Remko Bicentini

Menu