Jos Veltmaat De Echte Bakker

  

De opa van Jos Veltmaat startte zijn bakkerij in een tijd dat Wijchen nog slechts 7000 inwoners telde en er nochtans 33 zelfstandige bakkers een broodwinning aan hun ambacht ontleenden. De naam Veltmaat bleef als enige 85 jaar in Wijchen in bedrijf. Tot een uur voor kerstmis verlieten in den beginne de broden Veltmaats oven.

Het vertrouwen van de klanten dat mede door deze inzet en klantgerichtheid werd gewonnen, leidde 20 jaar later, net na de oorlog, tot een kruidenierszaak naast de bakkerij aan de Leurseweg. Tot 1974 bleef Veltmaat met de Leurseweg verbonden. Toen moesten bakkerij en wat inmiddels een supermarkt was geworden, plaats maken voor de nieuwbouw van de Homberg. Er kwamen Veltmaat supermarkten op andere locaties in Wijchen. En de bakkerij verhuisde naar de hoek Ringlaan-Acaciastraat.

Inmiddels staan Fedor en Marieke Berentsen aan het roer van de bakkerij. Een echte bakkersfamilie die zal zorgen dat Wijchen kan blijven genieten van de heerlijke producten uit de eigen bakkerij!

Daar bouwden Hennie en Annie Veltmaat aan een bakkersbedrijf dat door zoon Jos nog verder kon worden uitgebouwd. Zijn bedrijf groeide uit tot een onderneming met 38 medewerkers, die nog steeds het dagelijks brood voor een aanzienlijk deel van Wijchen verzorgen.

Jos Veltmaat De Echte Bakker


Acaciastraat 42
6602 EN Wijchen

Tel: 024 64 124 83

info@josveltmaat.nl

www.josveltmaat.nl

Menu